fbpx
Wij zijn HB17 en HB17 werkt.

Assessments

Waarom een assessment bij HB17?

Een assessment is een psychologisch onderzoek met als doel het ontdekken van talenten, ontwikkelmogelijkheden en capaciteiten van een (toekomstige) medewerker. Het kan een hulpmiddel zijn die het gevoel bevestigt of iemand geschikt is voor een bepaalde functie.

 

Wat zegt een assessment?

Een assessment kan onderdeel zijn van een sollicitatieprocedure. Het bestaat uit verschillende capaciteitentesten (intelligentietesten). Vaak zijn dit abstracte, numerieke en verbale vragen. Denk dan aan analogieën, cijferreeksen en figuurreeksen. Daarnaast bevat de test vragenlijsten over jouw voorkeuren en drijfveren.

 

Wat is het nut van een assessment?

Assessments worden gebruikt om de werkprestaties van (toekomstige) medewerkers te voorspellen.
Door het afnemen van een assessment is de kans op mismatches kleiner! Zakelijk gezien een goede investering om zo kostenbesparend een goede eerste indruk te krijgen.

Enkele belangrijke voordelen van het assessment zijn:

 • Selectie van kandidaten:

  Bij het werven van nieuwe medewerkers kan een assessment helpen bij het identificeren van de meest geschikte kandidaat voor een functie. Door de vaardigheden, kennis en persoonlijke eigenschappen van kandidaten te meten, kunnen werkgevers een betere beslissing nemen bij het selecteren van de juiste persoon voor een specifieke rol.

 • Ontwikkeling van medewerkers:

  Assessments kunnen worden gebruikt om de sterke punten en ontwikkelingsbehoeften van medewerkers te weten te komen. Door hun vaardigheden en competenties te beoordelen, kunnen organisaties gerichte trainingsprogramma’s en ontwikkelingsplannen opstellen om de prestaties van medewerkers te verbeteren en hun loopbaanontwikkeling te ondersteunen. Hierdoor zou een medewerker zich langer kunnen binden aan de organisatie.

 • Teamontwikkeling:

  Assessments kunnen inzicht bieden in de sterke en zwakke punten van individuele teamleden en hoe ze samenwerken als een team. Dit kan helpen bij het verbeteren van de teamdynamiek, het meten van complementaire vaardigheden en het bevorderen van communicatie en samenwerking. Inzicht geven kan een verrijking zijn.

 • Loopbaanbegeleiding:

  Voor kandidaten / medewerkers kunnen assessments waardevol zijn bij loopbaanbegeleiding en zelfinzicht. Ze kunnen helpen bij het vinden van een passend loopbaantraject op basis van interesses, sterke punten en persoonlijkheid. Dit stelt kandidaten en medewerkers in staat om weloverwogen carrièrebeslissingen te nemen en hun professionele ontwikkeling te bevorderen.

Kortom, assessments bieden hulp bij het selecteren van de juiste kandidaat voor de vacature. Daarnaast biedt het hulp om op een gestructureerde manier de kandidaat of medewerker en teams te evalueren, waardoor organisaties beter kunnen begrijpen wie ze in dienst nemen of hebben, hoe ze hun talenten kunnen ontwikkelen en hoe ze hun prestaties kunnen optimaliseren.

Benieuwd wat HB17 voor jouw organisatie kan betekenen neem dan contact op via het formulier hieronder, bel Zoë van Belzen, 06 – 45 14 57 19 of mail haar zoe@hb17werkt.nl.

  Chat openen
  Waar kunnen we je mee helpen?